وقتی نامی از سنجد برده می شود ناخودآگاه سفره هفت سین عید نوروز برایتان تداعی می شود. بسیاری از افراد از آنجا که اطلاعی درخصوص فواید سنجد ندارند، یا آن را مصرف نمی کنند یا فقط برای سفره هفت سین از آن استفاده کرده و بعد دور می ریزند. از ائمه اطهار(ع) روایت شده که “سنجد” گوشتش گوشت میآورد، استخوانش، استخوان و پوستش، پوست میرویاند. همچنین اینکه سنجد جزو بهترین غذاهای گیاهی به شمار می رود. اما برای اینکه بدانید چه فوایدی دارد بهتر است در ادامه مطلب با ما همراه شوید.
خواص و فواید سنجد
سنجد یک نوع میوه می باشد که از سالیان دراز به مصرف خوراکی رسیده است و خواص آن مورد تأیید طب سنتی می باشد. همانگونه که می دانید، سنجد یک میوه خشک است پس قاعدتاً طعی گرم و خشک نیز دارد.
سنجد به دلیل آنکه سرشار از کلسیم و فیبر می باشد، برای ترمیم شکستگی، ترک استخوان و مهمتر از همه پوکی استخوان شگفت انگیز است. روش استفاده: پودر سنجد 2 قسمت و پودر سویای بوداده 1 قسمت را با عسل مخلوط كرده روزی یك قاشق یا 2 قاشق غذاخوری با یك لیوان شیر میل شود. این صبحانه برای آقایان و خانمها بسیار مفید میباشد. همچنین به گفته درمانگران طب سنتی استفاده از ترکیب برابر پودر سنجد با سویای بوداده و مخلوط کردن یک قاشق از آن با یک لیوان شیر و یک قاشق عسل بهترین دارو برای درمان نرمی و پوکی استخوان است.سنجد پختهشده در روغن زیتون، درد مفاصل و خارش پوست را درمان میکند و برای رشد مو مفید استاگر پودر هسته سنجد را با شیر میل نمایید، خاصیت غضروف سازی دارد و همچنین برای ترمیم مفاصل و کمردرد بسیار مفید می باشد.بهترين اثر سنجد، رفع کمبود ويتامين C بدن است و خوردن آن، از ورود عفونت به بدن پيشگيري مي کند.یک میوه مناسب و قابض برای رفع اسهال می باشد.سم های موجود در معده و روده را دفع می کند.دارای خاصیت آنتیاکسیدانی قوی استبازوان و ساقها را نیرومند میکند.مصرف دمنوش تهیه شده از سنجد یا جوشانده سنجد در درمان برخی از اختلال های جنسی به ویژه در زنان موثر است.ضد خونریزی می باشد آن هم به علت وجود ویتامین K درون سنجد می باشد.سنجد، بادشکن و مقوي قلب استبرطرف کننده تکرر ادرار می باشد.ضد یرقان می باشد.ورم کیسه صفرا را درمان می کند.مصرف سنجد، کلیهها را گرم و بواسیر را درمان میکند.
سنجد دارای ترکیباتی مانند فیتکمیکالها است که آنتیاکسیدان خوبی است.به عنوان یک تب بر قوی عمل می کند.زنانی که دچار خونریزی بیش از حد ایام عادت ماهانه هستند که منجر به ضعف و کم خونی می شود, می توانند پس از سپری شدن حدود سه تا پنج روز از دوران عادت، شروع به مصرف سنجد کنند تا خونریزی و لکه بینی شدید یا طولانی آنها از بین برود.سرشار از فیبر و منبع غنی از کلسیم است؛ برای همین خوردن آن به پیران و مادران شیرده توصیه میشودسنجد جزو میوه های ضد بلغم می باشد.سنجد خاصیت ضدالتهابی دارد و التهابات معده و روده را میزدایدسنجد، عفونت ریه را خشک و آبآوری ششها را درمان میکند؛ کمبود ویتامین C بدن را رفع میکند.از خاصیت های سنجد این است که سردردهای سرد، سوداوی و بلغمی را تسکین میدهدپودر هسته سنجد در درمان التهابهای حاد و مزمن کاربرد دارد و آرتروز را درمان میکند.در رفع سکسکه مؤثر می باشد. برای درمان سکسکه می توان 50 دانه سنجد را با یک لیوان شیر خورد.تأثیرگذاری بالایی بر سلول های مغزی و تقویت سلول های مغز دارد.به كودكان خود روزی 20 تا 50 دانه بدهید تا ساق پاهایشان قوی شود.سنجد عامل اصلی بیماری جذام را نابود می کند.میوه سنجد، مقوی قلب می باشد.سنجد، تقویت کننده دستگاه گوارش می باشد و افرادی که رژیمهای لاغری دارند، میتوانند سنجد را در برنامه غذایی خود قرار دهند.از آنجا که سنجد دارای فیبر می باشد، گرسنگی را کم کرده و خاصیت سیرکنندگی دارد. همچنین بسیار کم کالری می باشد.با استفاده از گل سنجد، زخم ها را التیام دهید.
چه کسانی سنجد نخورند؟
کسانی که یبوست دارند و یا معده ایا خشک دارند از خوردن سنجد امتناع کنند.افرادی که مشکلات سوءهاضمه دارند نه آنکه اصلاً سنجد نخورند اما در خوردن آن احتیاط بیشتری کنند.